maanantai 27. lokakuuta 2008

Havunvihreät Petäjät ja parit lastensukat

Naapurini markkinoilta ostama ja minulle lahjoittama havunvihreä, käsinvärjätty villa-pellavalanka huuteli haluavansa tulla neulotuksi Petäjä-sukiksi ihan minulle itselleni:


Lanka oli karkeaa eikä kulutuskestävyydestä ole tietoa, mutta väri sopi täydellisesti mallineuleen henkeen ja sukista tuli täydellisen sopivat 2,5 mm puikoilla ja 54 silmukalla minun 37 numeron jalkaani. Pujottelin päkiän kohdalle varmuuden vuoksi nurjalle lisää lankaa, jotta parsinpuuhiin ei tarvitsisi ryhtyä aivan heti. Neuloessa karkealta tuntunut lanka on yllättävänkin pehmeä valmiina neuleena.

Kaksivuotias kuopukseni (jalan koko noin 24) sai nämä "herrasmiessukat":

Lankana hiilenharmaa Nalle, puikoilla kokoa 3 mm ja silmukoita 42. Varressa ja terässä on kahden silmukan ja viiden välikerroksen palmikointi, palmikkojen välissä yksi nurja silmukka.

Vuosikerta-Nalleista persikkaiset ja loput hiilenharmaat muuntuivat näiksi lastensukiksi:

3 mm puikoilla ja 48 silmukalla sukkakooksi muodostui 32. Terän raidoitus karahti kiville, kun luulin persikanvärisen langan loppuvan kesken ja käytin myöhäsytytteisesti terrakottaa lisukkeena. Olisihan se persikkakin lopulta riittänyt, nyt jäi sekä terrakottaa että persikkaa nöttöset jäljelle. Näiden sukkien oli määrä mennä hyväntekeväisyyteen, mutta esikoispoikani tykästyi niihin siinä määrin, että toivoi saavansa ne itselleen. Minusta tuo persikka on niin hirveä, etten viitsisi sitä kotona katsella, joten siirtänen sukat kaikessa hiljaisuudessa hyväntekeväisyyspussiin ;-).

Vielä olisi sukkalankaa ja muutama päivä jäljellä, josko saisi ainakin yhdet sukat vielä valmiiksi Heinälatoon. Ystäväperheen äiti ainakin kaipaili pojilleen sukkia ja tekisipä mieleni päästä eroon myös noista jämänöttösistäkin...

Ei kommentteja: