sunnuntai 31. elokuuta 2008

Päitsyli esittäytyy

Tervehdys kaikille! Olen ensikertalainen Sukkasadossa ja toista kertaa mukana jossakin yhteisneulontatempauksessa. Osallistuin juuri äskettäin Neuleolympialaisiin, joissa kilpailulajinani oli kirjoneulesukat, joten on aivan johdonmukaista osallistua seuraavaksi Sukkasatoon.

Olen kolmekymppinen kymenlaaksolainen ja neuloskellut varmaan puolet elämästäni, samoin kuin tehnyt muitakin käsitöitä. Varsinaisen sysäyksen neuleharrastukseni sai kuitenkin, kun muutin opiskelupaikkakunnaltani Joensuusta takaisin kotiseudulle ja löysin Novitan Korian tehtaanmyymälän. Siitä lähtien on aina ollut jokin neule työn alla. Neulon kaikenlaista, mutta näin syksyisin tuppaa puikoille pyrkimään lähinnä sukkalankoja, joiden varastotilanne näyttää juuri nyt tältä:Vasemmanpuoleisessa laatikossa on Seiskaveikkaa ja oikeanpuoleisessa Nallen jämiä sekä jotain vastaavanpaksuista mutta pehmeämpää marjapuuronväristä tuntematonta lankaa. Etualalla on kevään Snyltä saamani Fabel ja viime viikolla ostamani Shibui Knitsin sukkalanka, jotka pääsevät varmaan ensimmäisinä osallistumaan kanssani sukkasadonkojuuseen. Monet teistä ovat varmaankin kanssani samaa mieltä siitä, että varastoni on kovin vajaa ja minulla on nyt oikein hyvä syy hankkia lisää sukkalankaa... :) Lankalaatikon pohja ei saa näkyä, sillä aina on oltava lankaa äkillisiä tarpeita varten.

Varsinaisia tavoitteita en aseta itselleni, mutta Sukkasadon ajan lupaan neulomisessa keskittyä vain sukkiin ja lykätä muut odottavat neuletyöt tuonnemmaksi. Neulomisen lomassa täytyy toki tehdä muutakin, ja niitä muita tekemisiä voi käydä ihmettelemässä blogissani.

Ei kommentteja: