sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Kansallispuvun hameraitaa sukanvarressa


Jo esittelyssä kerroin, että tarkoitukseni on neuloa kansallispukujen hameen raidoituksen näköisiä sukkia. Ihan tarkkaan suhteeseen en pääse, koska Nalle-langan silmukasta tulee aika korkea, mutta suunnilleen. Joten tässä ensimmäiset sukkani Heinälatoon kuperkeikan kera.

Vilkutus menee Etelä-Karjalaan: Lemille, Savitaipaleelle ja Suomenniemelle. Älkää olko pahan kriittisiä, sillä käytin luonnonvalkoista lankaa, vaikka kuvastossa yksi raitaväri on selvästi vaalean ruskea. Nyt myöhemmin olen värjännyt vaalean ruskeaa Nallea, joten saatan neuloa vielä toisetkin Lemin sukat vaikka mustalla pohjalla. Punaisen värin näihin sukkiin antoivat verihelttaseitikin lakit ja vihreän kirjavat samettikukat. Valkea ja musta ovat Nalletehtaalta.

Seuraavien sukkien raitamallin antaa Keski-Karjalan puku. Teen ne muistellen Sortavalan seudulta kotoisin ollutta ihanaa appiukkoani. Aloitaiskohan jo tänään, tämä on mielenkiintoista. Yritän kumminkin ennen sukanneulontaa päivittää blogini Leena käsityöt eilisen ja toissapäivän värjäyksilläni.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno idea neuloa sukkia kansallispukuväreissä :)

Irena kirjoitti...

Aikasen hienot!

Agatha kirjoitti...

Hienoja ovat! Upea idea! Uskaltaisikohan sitä tutkailla myös hämäläis-uusmaalaisin silmin, vaikka heiommin raitaisia täällä ollaankin :)

MysteryKnitter kirjoitti...

Tyrmäävät sukat!

Ellimelli kirjoitti...

Juuri näin pitäisi suomalaisten tuoda esille omaa kansanperinnettään! Kauniit on.