tiistai 21. syyskuuta 2010

Välillä pienempiä villasukkia

Vielä on yhdet isot sukat laittamatta tänne, mutta neuloinkin välitöinä myöskin näitä keskosten villasukkia hyväntekeväisyyteen. Neljännet pikkusukat ovat vielä puikoilla. Pienennän jämäkerieni määrää ja nämä ovat ihania neulottavia hetken istahtaessaan.

Neuloin nämä minisukat Novitan Woolista 3 sukkapuikoilla. Loin 32 s. Varteen 20 krs 2o,2n -resori. (puikoilla varressa 12, 10, ja 10silmukkaa).Kantalappuun 9 krs sileää 16 silmukalla. Kantapää 5/6/5 silmukalla. Kantalapusta poimin 5s molemmin puolin. Terän neuloin sileää (32s) 19 krs. Kärkeen neuloin sädekavennuksen: 2 o, 2o yhteen...koko kierros sitten ja 2 välikierrosta ennen 1 o, 2o yhteen kierrosta. Kun puikoilla on 2s vedä loput s langan läpi ja päätä lanka. Näitä sukkia ja vastasyntyneiden kokoa villasukkia neulon jatkossakin lahjoittaakseni ne vastasyntyneiden osastolle ja keskolaan. Mukavaa neuleiloa kaikille sukan tekijöille! toivottaa pienten kaksospoikien mummi. Eli meilläkin on ollut joskus tarve neuloa näitä sukkia ihan omaankin käyttöön!

Kirjoittamallani ohjeella saat tehdä villasukkia omaan käyttöösi ja hyväntekeväisyyteen. Ei kaupalliseen käyttöön!
Nyt Heinäladossa on 14 paria villasukkiani.

5 kommenttia:

Agatha kirjoitti...

Kiitos tuhannesti keskossukkien ohjeesta! Jäin pohtimaan, montako silmukkaa oikeastaan loit, kun kirjoitat 32 s, siis 8 s / puikko ja kolme puikkoa käytössä. Tuosta tulisi 3 x 8 s = 24 s, kantalappu 16 s, joka kumminkin viittaa 32 silmukkaan.

LeenaK kirjoitti...

Olisiko tuo kuitenkin 3 mm sukkapuikoilla ihan normisti viittä puukkoa käyttäen?

Elise55 kirjoitti...

Kiitos kommenteista Agatha ja LeenaK! Tuohon sukkien silmukkamäärään kommentoin, että loin yhteensä 32 silmukkaa alkuun. Vaistomaisesti laskin neljälle puikolle, mutta kolmella puikolla oli silmukoita 12, 10 ja 10 vartta neuloessani ja terän neuloin normaalisti 5 puikolla, eli 8 silmukkaa/ sukkapuikko. Hankala selittää näitä vaikka nopea on neuloa näitä :)!

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Ihanaa, kun löytyi ohje suomeksi. Minulla on keskossukka keräys nyt käynnissä ja on kyselty ohjetta omalla kielellä ja sinun blogisi vinkattiin minulle. Olen tänne siis ihmisiä ohjannut kiitollisena!

Tiedot keräyksestä jonka käynnistin löytyy kestovaippainfolta, ysvin foorumilta sekä facebookissa tapahtumana.

Vallu kirjoitti...

Kiitos tästä ihanasta ohjeesta. Olen jo parin viikon ajan yrittänyt löytää ohjetta keskosten sukille ja nyt vasta tärppäsi. Otin noista myöhemmistä kirjoituksistasi talteen myös nuo muut variaatiot, niin ei pääse kyllästymään. Tarkoituksena olisi kevään aikana tehdä mahdollisimman monet sukat ja toimittaa ne sitten kerralla keskolaan.