tiistai 28. syyskuuta 2010

Kymppi rikki

Nämä sukat ovat tämänvuotisen Sukkasadon 10. ja 11. parini - olen siis jo ennen puoltaväliä ohittanut itselleni salaa asettamani 10 parin tavoitteen.

Siniset sukat on neulottu FiinaNeuleen Bamboo pitsisukat -ohjeella noin 20 vuotta vanhasta Novita Nallen pussilangasta. Ohjeesta poiketen loin 56 s ja tein ranskalaisen kantapään, kärki on silmukoitu kun silmukoita oli jäljellä 16. Lankaa kului näihin koon 37-38 sukkiin noin 75 g.

Nämä ovat iki-ihanat Tiina Seppälän Kalajoki-sukat. Tai oikeastaan eivät aivan, sillä neuloin oman versioni kärjestä aloittaen ja jokikin on kaksi silmukkaa leveämpi kuin alkuperäisessä ohjeessa, kantapää on pyöreä. Lankana itse marja-aronioilla värjäämäni Novita Nalle, puikot 2,5 mm ja silmukoita taasen 56, langanmenekki koon 38 sukkiin 80 g. Tykkään lopputuloksesta aivan hurjasti!

Nämä kahdet sukat lyhensivät "to do" -jonoani, joten mukavasti olen saanut tänä vuonna neulottua myös niitä suosikkimallejani perussukkien lisäksi. Tavoitteena on neuloa vielä ainakin parit sukat suosikkijonostani.

3 kommenttia:

Neili kirjoitti...

Kalajoet ovat minun listallani- ja nyt myös nuo pitsisukat.
Täältä löytää aineksia listalle, ehkä liikaakin.

Agatha kirjoitti...

Huippuihania molemmat! Aronioita olisi tuossa odottamassa käyttöä, värjääminenkin kiinnostaisi...

Paula kirjoitti...

Kalajoki on munkin listalla...tosin välttämättä ei tässä sukkasadossa valmistu! Mutta nuo molemmat ovat kyllä tosi kauniita!