torstai 18. syyskuuta 2008

Sukat nr.2


Deby Laken Aran Twist sukat... ja oli muuten yhtä taistelua koko matka!

Minun lankani oli aika lailla paksumpaa kuin mallilanka, joten piti vähän pähkäillä miten saa sukat aikaiseksi. (Kotikehräämön 3-säikeistä, polymitälieneekään vahvistettua villasukkalankaa, värjätty varmaan krapilla ja sipulilla - siitä on lähes 20 vuotta kun värjäsin, joten saatte antaa anteeksi, 3 1/2 pyöröpuikot)

Mallissa sanotaan, että aloitetaan resori 2 o, 2 n, mutta sitten malli alkaa 2 n, 2 o, 2 n, eikä 6 o, niinkuin pitäisi... *huokaus*

Sitten siinä oli se "twisted stitch". "Oikea" kierretty silmukkahan on yksi yli (tai ali) yhden palmikko, mutta tämäpä oli kierretty ristipisto - elikkä ensin neulotaan kaksi oikein yhteen ja sitten se ensimmäinen silmukka vielä kerran... Ja minä yritin ja yritin, ja onnistuin aina purkamaan sen ensimmäisen silmukan... joten tein palmikkona. Sitten valitin miehelleni kun sukat olivat valmiit ja hän ymmärsi ihan pelkällä selityksellä miten ne silmukat piti kiertää! Onneksi ymmärsi, koska tein sitten Monteagle verkkokassin ja siinä niitä kierrettyjä silmukoita on vaikka kuinka.

Kantalappu oli puolipatenttia, mutta parillisella silmukkamäärällä patentti ei tule symmetrisesti... tai mistä minä tiedän, en kovasti ole patenttia neulonut. Tein linnunsilmäpatenttia raitojen sijaan.

Kantalappu oli liian korkea paksulle langalleni ja löysälle kädenjäljelleni, joten sain purkaa ja pähkiä tuotakin.

Kavennukset olisivat vieneet liian pitkän matkan, joten tein pikakavennukset, jotka tekevät sukasta vähän ruman (minun makuuni)

Ja sitten vihaan ommella sukan varpaita umpeen... En saa siitä koskaan hyvän näköistä.

No, eivät mene hyväntekeväisyyteen nämä sukat, mies sai ne ja on tyytyväinen.

Ei kommentteja: