maanantai 22. syyskuuta 2008

Pikkusukkia ja sukkaähkyä

Päätin kuluttaa kaikki loput Nallet, jotka vielä odottivat pääsyä sukiksi. Samaan syssyyn neuloin vielä minisukat kuopuksen vauvanukelle sekä yhdet testisukat vauvakokoa.

Raitasukat Nallesta ovat arviolta 1-vuotiaan kokoa, langanmenekki 3 mm puikoilla ja 32 silmukalla noin 35 g. Harmaa-valkoiset ovat pienemmät, terät ovat Ainoa ja varret Hiphopia , josta siis irrotin kolme eri säiettä omiksi langoikseen ja neuloin valkoisista kokeeksi varret näihin sukkiin. Varsi on neulottu 32 silmukalla ja 2,5 mm puikoilla, terä 24 silmukalla ja 3,5 mm puikoilla (jotka osoittautuivat liian pieniksi Ainolle). Nämä kaikki kolme pari lähtevät hyväntekeväisyyteen, kohde riippuu siitä, saanko tehtyä Vaaka ry:lle muutakin samaan erään. Minisukat ovat jotakin muinoista akryylivauvalankaa ja tehty sopimaan noin 30 cm pitkälle vauvanukelle, vrt. tulitikkuaski. Näitä ei ehkä viitsi Sukkasato-sukiksi laskeakaan...

Kun nyt syyskuun alusta lähtien on tullut tehtyä yli 10 paria sukkia, iski sukkaähky. Niinpä yhdet potentiaaliset (lahjoitus-)sukkalangat ovat päätymässä Vaaka-tilkuiksi. Tikuteltuani pari tilkkua muistin taas, miksi sukkia on niin mukava neuloa, niinpä puikoilla on taas yksi pari lahjoitusjämälangoista neulottavia hyväntekeväisyyssukkia. Nallet on neulottu loppuun, mutta vielä riittää Seiskaveikkaa ja sen jälkeen Woolia, joten eiköhän satoa riitä korjattavaksi Sukkasadon loppumetreille saakka.

Ei kommentteja: