lauantai 2. lokakuuta 2010

Jorinoita

Menikö lokakuun eka tosiaan ilman yhtään uutta sukkaparia Heinälatoon?! No julkistuksia en tuo minäkään, vaikka eivät ne tässä postauksessa 1. päivälle olisi kyllä ehtineetkään.

Toinen toistaan ihanempia sukkia, säärystimiä ja muita lämmityksiä on ladossa, kellarissa ja laarissa ollut. Joka toista ohjetta on tullut katsottua sillä silmällä, että tuota pitää joskus kokeilla. Aika harvaa tosin enää muistan. Saltkråkanit on olleet niin useasti esillä, että päätin lähteä testaamaan, kuinka kivat ne tosiaan ovatkaan. Tykkään myös palmikoinnista ilman ylimääräisiä puikkoja. ;)

Koska ennakko-odotukseni oli, että ohje on kiva, päätin kompensoida nautintoa valitsemalla inhottavan langan. Langan, josta jo ostaessa tiesin, että se saa minulta vihaisia mulkoiluja aina, kun haen varastoista kivempia puikoille: tummaa viininpunaista Raggegarnia. Nyt ohjeeseen tarvittiin paksuhkoa lankaa ja tahdoin jotain muuta kuin 7- veljestä, joten Raggari näki tilaisuutensa tulleen.

Ihmettelin heti alkuunsa, että puikkosuositus oli 3-4, vaikka lanka vastaa paksuudeltaan vähintään Isoveljeä (suositus taitaa olla vitonen?). Otin siis vapauden käyttää 4,5 mm:n puikkoja, mutta aika hirveäähän siitä tuli. Koko touhusta siis.

Varren reunan joustin vielä sujui, mutta palmikoiden tekeminen tuolla nihkeäntahmeankankealla piikkilangalla otti niin hermoon, että purin tekeleeni joustimeen asti ja aloin säveltää. Mallineule ei myöskään tullut oikein esille tuossa langassa, joten päätin jättää neulekaavion seuraamisen helpomman langan seuraksi. Nyt on yksi lasten säärystin Raggegarnista valmis ja puikoilla luikertelee aika suloinen alku Saltkråkaneista melko vaaleasta Nalle aloe+jojobasta kierrellen. Kyllä oli ihanaa siirtyä tuohon lankaan RG:n jälkeen! Olen aivan satavarma, että peruskoulun käsityötunnilla käytettiin juuri tuota RG:ia, niin tuhdit takaumat tuli siitä nihkeästä fiiliksestä ja kielen siirtymisestä poskesta toiseen! Sen jälkeen Nalle soljuu aika ihanasti... :)

Huomenna jatketaan palmikoiden parissa - toiveenani on päästä paikalliseen lankapuotiin neulomaan muun perheen ollessa uimahallissa. Saas nähdä...

1 kommentti:

Salix kirjoitti...

Olet NIIIIIIIIN oikeassa tuon Raggegarnin kanssa! Se on ihan mahotonta piikkilankaa.
Sukat ovat kyllä ihanan lämpimät, mutta sillä aikaa kun neulo yhdet raggenit, niin neulo varmaan kaksi, jos ei jopa kolmet Nallet.
Yhdet viininpunaiset olen neulonut, ne löytyy tuolla Hillokellarissa.