sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Viimeinen pari puikoilta putos

Huh, kiire oli tulla tämän kolmannen ja viimeisen parini kanssa, kun tekemiseenkin kului liki kuukausi. Parikin kuvan sukalle toki on valmiina mutta päädyimme kuvaamaan vain yhden sukan ja senkin minun jalassani, koska varsinaisen kohteen (=kummityttöni) jalat eivät olleet ulottuvilla.
Tein sukat kärjestä alottaen ranskalaisella kantapäällä Ullan ohjeiden mukaan. Purkuun meni kyllä pari kertaa, kun ensin tuli liian lyhyt jalkapohja (saajalla pari numeroa suurempi jalka kuin minulla) ja sitten piti hiukan harjoitella tuota kantapäätä.
Tein sukkia vuorotellen pätkän kerrallaan saajalta saamieni mittojen perusteella. Kun sain ensimmäisen varren valmiiksi oli aika käyttää sukka sovituksessa saajallaan. Purkamistahan siitä taas seurasi, kun varsi oli liian leveä - vaikka täsmäsikin saamiini mittoihin. Ekaa sukkaa tein sitten uusiksi noin sata kerrosta ja toista onneksi vain noin kuusikymmentä. Nyt täytyy vaan toivoa, että ovat sopivat, kun mahdollisuutta uuteen sovitukseen ei ollut.
Lankana sukissa on Garnstudion Fabel värissä "soft chocolate", jota kului "huikeat" 168 g. Puikkoina käytin 2.5 mm sukkapuikkoja ja varressa pyöröpuikkoja.
Tavoitteeni Sukkasadon osalta täyttyivät hyvin tekemilläni kolmella parilla eli
  1. aikuisten polvisukat
  2. vauvan sukat
  3. sukat miehelle
Kiitokset kaikille kivasta seurasta ja erityisesti kiitokset emoille.

Ei kommentteja: