lauantai 6. syyskuuta 2008

TiiQ avaa sadonkorjuukautensa

Oma sukkalankatilanteeni oli viikko sitten niin heikko, että olin pakotettu ostamaan kerän Nallea ruokaostoksien yhteydessä, jotta pääsin edes alkuun. Hivenen yli 100 g:sta Nallea syntyivät nämä Petäjä-sukat appiukolle (kanootin koko noin 44) kolmosen sukkapuikoilla:


Valitettavasti taloutemme täysmittaiset jalat ovat kokoa 37 ja 46, joista kummatkaan eivät soveltuneet sovitus- ja kuvausjaloiksi yllä oleville sukille. Mallineule oli todella addiktoiva ja sopivan yksinkertainen myös telkkarineuleeksi. Sukissa on epäsymmetrinen kärkikavennus eli ne on muotoiltu erikseen vasemmalle ja oikealle jalalle.

Ystäväni pelasti sukkasadonkorjuuni lahjoittamalla kaikki ne langat, joista halusi itse eroon:


Suurin osa langoista on villaa (lähinnä Nallea ja Seiskaveikkaa), joten pääsen tikuttelemaan kasan hyväntekeväisyyssukkia. Ensimmäiset perussukat väänsin Seiskaveikan jättiraidasta (?) 40 silmukalla ja 3,5 mm puikoilla:

Lankaa oli käytössä noin 65 g, joista näihin sukkiin kului 60 g ja koko on arviolta 4-5 -vuotiaalle sopiva. Värien suhteen varret ovat erilaisia, sillä neuloin toisen sukan erinäisistä irtonöttösistä, joista ei saanut enää alkuperäistä raidoitusta. Toivottavasti kuitenkin ilahduttavat saajaansa, nämä liitän Sukka- ja pipoapulahjoitukseeni.

1 kommentti:

Chase & Snow Oy kirjoitti...

Noista langoista pääseekin tekemään iloisia sukkia!