sunnuntai 21. syyskuuta 2008

K ?

Ensimmäisen Sukkasadon sukkaparini valmistui jo maanantaina. Sukat sain kuitenkin kuvatuksi vasta tänään.



Lanka: Regia 4-fädig Jacquard Color , väri 5181

Puikot: 2,25 mm Harmony Woods (15 cm) suuaukon resorissa, muutoin 2,5 mm Harmony Woods (15 cm)

Koko: Oma jalka noin 37, 15 silmukkaa puikolla, yhteensä 60 silmukkaa.

Luontiaika: 1.9.-15.9.2008

Langan menekki: 52 g

Kantapää: Tiimalasikantapää

Kärkikavennus: Jalkaa myötäilevä kärvikavennus, jonka opin joskus muistaakseni Uudet käsityöt nimisestä lehdestä.

Tiimalasikantapää meinasi tuottaa hieman hankaluuksia. Opettelin kantapään jo viime keväänä neuloessani miehelle sukkia. Olin kuitenkin jo ehtinyt unohtaa miten tiimalasikantapää neulotaan ja ohjeen sisäistäminen onnistui vasta monen yrityksen jälkeen. Kiitos Distantknitterille erinomaisen selkeästä ohjeesta, jonka avulla onnistuin kuin onnistuikin saamaan aikaiseksi kauniin kantapään. Jalkaterän kärkikavennuksena kaytin jalkaa myötäilevää kärkikavennusta. Kärkikavennuksen ohjeen löysin kässykansiostani etsiessäni Distantknitterin tiimalasikantapää ohjetta. Kavennuksen ohjeen olen kopioinut muistaakseni Uudet Käsityö nimisestä lehdestä, joka nyttemmin on jo lopetettu. Olin jo kavennustavan unohtanut täysin vaikka se olikin suosikki kärkikavennus tapani aikoinaan.

Pidän tästä Regian langasta. Langasta on miellyttävä ja sujuva neuloa. Myös raidoitus tulee kauniisti esiin. Olen neulonut langasta aikaisemmin itselleni (kokoa 37) sekä tenavalla (kokoa 27) ja kummankin koon sukan raidoitus on onnistunut esteettisesti hyvin. Langan olen myös todennut käytössä laadukkaaksi.

Puikoille pomppasi tyttären Regia sukista yli jäänyt langanloppu. Tarkoitus on kokeilla riittääkö lanka snikkereihin. Tarvittaessa jatkoa löytyy valmistuneesta työstä ylijääneestä parista lankanöttösestä ja mustasta Hjerte sockista.

Ei kommentteja: