torstai 18. syyskuuta 2008

Taas pari sukkaparia

Sukkasadon myötä olen kehittänyt neulomisesta johtuvan rasitusvamman oikeaan käteen. Siitä huolimatta olen kättä verrytelläkseni tikutellut hissuksiin parit tuotokset Heinälatoon:

Lahjoituslangoista kaksi harmaata ja vaaleanvihreä (yhteensä noin 85 g) Seve päätyivät arviolta koon 37 sukiksi. Ne on neulottu 3,5 mm puikoilla kärjestä alkaen, terässä ja varressa on 44 silmukkaa. Tarkoitukseni oli opetella jokin uusi kärjestä aloitettavien sukkien kantapää vaihteluksi tiimalasille, mutta perheen miehet olivat vallanneet pöytäkoneen enkä jaksanut kaivella läppäriä esille, joten en päässyt käsiksi Ullan arkistoon. Nämäkin lähtevät näillä näkymin maailmalle SPR:n kautta.

Vaaleanvihreästä lahjoitus-Nallesta syntyivät nämä sniikerit lahjaksi tammikuussa 15 vuotta täyttävälle veljeni esikoistyttärelle. Silmukoita oli 48, puikkokoko 3 mm ja malli oma lukuunottamatta pitsikuviota, joka on napattu Ullan Strawberry Field -sukista. Koko on noin 39 ja lankaa kului 40 g. Pitsikuvioon jäi virhe, jonka huomasin vasta pääteltyäni langat, ja yleinen neulejälki on (osittain käden ylirasituksesta johtuen) epätasaista, joten lopputulos on kaukana täydellisestä. Toivottavasti käsitöistä yläkoulussa innostunut veljentytär kuitenkin arvostaa hyvää yritystä...

Ei kommentteja: