sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Vaaleanpunaiset unelmat

Toinen Sukkasato-parini valmistui eilen aamupäivällä. Nämä ovat polvisukat 7-v tytölleni, lankana Drops Fabel värissä Pink dream. Tytön mielestä nämä ovatkin melkoiset unelmasukat. Lankakin oli mukavaa neulottavaa ja sangen riittoisaa. Yritin kovasti saada näihin kulumaan kaksi kerää lankaa mutta, koska tyttö ei halunnut polven yläpuolelle tulevia sukkia, jäi lankaa sittenkin noin 5g/kerä. Puikot 2.5 mm sukkapuikot.

Nämä ovat mun ekat varpaista aloitetut sukat ja varsinaisesti uutta minulle näissä oli lappukantapään tekeminen ylösalaisin. Mutta hyvinhän siitä selvisi Ullasta löytyneillä Tuulian Brego-sukkien ohjeella. No, ekan kantapään kyllä jouduin tekemään kahteen kertaan kun aloitin ensin liian aikaisin ja jalkaosasta tuli liian lyhyt.
Jalkaosassa on silmukoita 60 (tosin 56 olisi ollut parempi). Nilkkaan sitten kavensin 4 silmukkaa ja ja nilkasta pohkeeseen lisäyksiä joka 5. krs 2s yht, 8 kertaa. Joustinneule polven alapuolella toivottavasti riittää pitämään sukat ylhäällä - kokemusta mulla tästä ei ole , kun en aiemmin ole polvisukkia tehnyt.
Sukat ovat kokoa 34-35 ja pituus nilkasta polveen 30 cm.

Ei kommentteja: