sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Sadonkorjuu aloitettu tossuilla

Sain aloitetuksi sadonkorjuun minäkin. Ensimmäinen pari valmistui vaikka pieni ufoutumisen uhka leijui ilmassa. Tossuja olen yrittänyt neuloa aikanaan lehdykän ollessa tuore, mutta silloin tuomiona oli purku. Ohje on vain yhteen kokoon ja taisin neuloa tossut useampaan kertaan, kun yritin pienentää omaan jalkaani sopivaksi. Lopulta luovutin ja langat päätyivät purkuun. Nyt päätin selättää ohjeen ja taitaapa lankakin olla sama kuin alun perin, noin paksua sukkalankaa kun en yleensä käytä tarpeen ollessa ohuemmalle ”kaupunki sukalle”.Ohje: Novitan ohjevihkonen -90 luvulta.
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 3 mm bambut
Koko: 38-40 ?
Menekki: 92 g

Tossut neulottiin tasona jonka jälkeen neulottiin takasauma ja pohja kiinni. Kappaleiden yhteen ompelu ei ole lempitöitäni, joten jälkimmäinen tossu odotteli yhdistämistä lähes viikon päivät.

Tossut ovat itselleni liian isot. Mutta lainasin sopivan kokoisia (39) jalkoja sovitukseen ja totesin että jalkapöydän kohdalta tossu saisi olla korkeampi ja suuaukko suppeampi. Vaatisi siis esim. muutaman lyhennetyn kerroksen, mutta nyt saa kelvata näin.

Uusi sukkapari on jo puikoilla. Kuten kuvasta näkee, neulon yleensä molempia sukkia yhtä aikaa joten toisen sukan syndrooman mahdollisuutta ei yleensä ole.

Valmistuneille ei ole saajaa tiedossa joten lahja laatikkoon päätynevät odottamaan tarvitsijaa.

Ei kommentteja: