tiistai 30. syyskuuta 2008

Säälittävää sadonkorjuuta


Into on ollut suurempi kuin saavutukset ja niinpä vain yksi pienen pieni sukkapari valmistui syyskuun aikana. Nämä siis valmistuivat jo ihan alkukuusta, kuvan lisääminen vain on unohtunut. Kovasti paljon muuta tarpeellista pukkasi puikoille ja varasti osansa vähäisestä neulonta-ajastani. Tässä kuitenkin Uhoavan Gnun Supervauvan polvisukat pinkkikirjavasta Regia 4fädig -langasta. Mukavat oli neuloa ja lankaa jäi vielä puoli kerää. Lähtivät ystävän pienelle kastelahjaksi.

Esittely ja ekat sukat

Hei kaikille!

Olen vähän myöhäisherännäinen, kun en meinannut muistaa koko sukkaprojektia, mutta valmista on kumminkin syntynyt yksien parien verran. Ennen sukkien esittelyä on kuitenkin vissiin parasta esitellä itseni;)

Olen Merith ja muita töitäni löytyy blogista Tunturin tällä puolen. Käsitöitä olen tehnyt koko ikäni äitini ja mummoni opit tiukasti mieleen painaen. Koulussakin tein usen siten, kun kotona oli opetettu. Blogeja olen seurannut kohta kolmisen vuotta, ja paljon innostusta uusiin neuletekniikoihin on löytynyt. Olen uskaltanut kokeilla myös muita tapoja tehdä kantapää kuin se perinteinen.

Ja sitten niihin sukkiin. Kuva on mitä surkein, mutta täällä ei ole ollut oikein valoa sen parempiin otoksiin ja salama tietysti syö kaikki värit. Elämä on...


Malli: omasta päästä
Puikot: 2,5 Addit
Lanka: Austerman Step (se ohuempi versio)
Kulutus: n.60g
Koko: 39



Sukissa on silmukoita 56 ja kantapäänä ranskalainen versio. Sädekavennuksen arvelin sopivan hyvin ja niinhän se tekikin. Sukat istuvat täydellisesti ja ovat todella mukavat jalassa. Varren 1o1n resori on sopivan napakkaa ja sukkien väritys hieno. Raidat eivät tosin menneet kohdalleen, mutta enpä hirveän fanaattisesti sitä yrittänytkään. Toisessa sukassa nimittäin tuli solmu vastaan ja tokihan langan värit muuttuivat päinvastaisiksi.

Tässäpä tämä tilinavaus. Toivottavasti jaksan vielä kutoa sukkia. Niitä nimittäin tarvittaisiin paljon vauvan tossujen muodossa.

Tänään yhdet sukat

Nämä sukat ovat kuin karkki. Lankana on mekion color. Ihan perus sukka jossa jalkapöydän päällä 2o 2n resoria kavennuksiin asti.

Sananjalka-sukat

Valmiina sukkaset itselleni Ullan Sananjalka  mallilla.
Lankana  Woolfactory Magic lanka. Langan sain kevään salaiselta neuleystävältäni.

Vino pino


Hitaasta alusta huolimatta lupaukseni vinosta sukkapinosta alkaa toteutua. Yhtäaikaa on ollut kolmet sukat tekeillä ja aikalailla samoihin aikoihin ne valmistuivatkin.

Alimmaisena ovat miehistä kokoa olevat perussukat syksy-Nallesta, niiden päällä pienemmät Koiranputkisukat Villapallon ohjeen mukaan ja päällimmäisenä AnniKaisen Pinja-sukat. Noiden Pinjojen malliin ihastuin sekä niiden ulkonäön että neulomisen helppouden vuoksi.

syyskuun sukkaset


Heis.
Kaikki sukkaset siis on valmiita, osasta on nyt vaan projektikuvia.
Child's French Sock by Nancy Bush
puikot 2,5mm
lankana valkonen Sisu
19.9-23.9

Gentleman's Sock with Lozenge Pattern by Nancy Bush
puikot 2,00mm
lanka Noro Kureyon Sock S94
15.9-19.9
Gentleman's Sock For Evening Wear
puikot 2,25mm
lanka mustaa Sisua
26.9-30.9

Embossed Leaves
puikot 2,50mm
Lanka Katia Nylon
15.-25.9

Gentleman's Fancy Sock
puikot 2,00mm
lanka Shibuiknits Sock
8.-17.9

Pillars
puikot 2,50mm
lanka Robust
1.-10.9

Kotisukat Nuuskamuikkuselle
puikot 3,75mm
lanka Nalle
3.-5.9

Pari paria

Kahdet vähän vuorotellen neulotut sukat valmistuneet. Toiset paksut, toiset ohuet, toiset harmaat, toiset riemunkirjavat, toiset naiselle, toiset miehelle, toiset lyhytet, toiset pitkät...

Vasen sukka
...ja oikea sukka
Rainbow socks
Ohje: Täältä
Lanka: On Line Linie 100 Holiday color
jonka sain viime jouluna joululahjaksi
Grammoja: 58 g
Puikot: 2,5mm (ois ollu parempi 2,25mm jos omistais sellaset)
Koko: noin 38 tai reilu
Totesin että ihan hauska malli pätkävärjätylle langalle. Tästä langasta tuli kyllä mun iloks ihan kokonaisia raitojakin, mutta sitä hauskempi. Sukkahan tehdään kokonaan lähes lyhennetyin kerroksin. Tein alusta loppuun 56 silmukalla enkä ohjeen mukaan lisännyt niitä ja ovat ihan tarpeeksi isot minulle. Eli siinäkin mielessä oisi ollut pienemmät puikot paremmat. Nää on nyt sit mun talvipäivän piristykset :)

Harmaata graniittia
Ohje: Ullasta
Vähän sovelsin, eli aloitin kärjestä ja tein polvimittaiset pohjelevennyksin ja varteen vielä sitten lopuksi 1o1n resoria kuutisen senttiä.
Lanka: Jämsän huopatehtaan Retu
Puikot: 3mm
Grammoja: 183 g
Koko: 42
Tiiviit talvisukat enolle. Kummieno ei oo vielä käyny meillä vaikka vasta puoltoista vuotta ollaan tässä asuttu. Ilmoitin että sukat saa kun itse hakee :D. Kiristystä ja kylään kutsu samalla kertaa, eikö ookkin kätevää?

Kaksi paria lisää satoon siis.


Syyskuun viimeiset

Sukkasadon puolivälin etappi tulee ohitettua syyskuun viimeisten satosukkien raportoinnilla.

Nämä ison miehen jalkaan sopivat (koko noin 46) sukat on tehty viimeisistä paksuista lahjoitussukkalangoista eli Isoveljestä (tummansininen) ja Seiskaveikasta kärjestä alkaen, 3,5 mm puikoilla ja 48 silmukalla. Näihin sukkiin tein elämäni ensimmäisen lappukantapään "nurinpäin". Vähän tuli iso, kun en jaksanut etsiä kunnon ohjeita vaan sävelsin mallin omasta päästä. Sukan suukin jäi vähän lörpäksi, kun viimeinen lanka oli muita paksumpaa. Miehen jalkaan sovitettaessa olivat kuitenkin aivan oivalliset sukat.

Vastapainoksi äijäkoon sukille tikuttelin Woolin jämäpätkistä 2,5 mm puikoilla pikkuiset sukat varresta alkaen. Molemmat sukat menevät hyväntekeväisyyteen eli SPR:n keräykseen. Paikallinen Kontti toimittaa neulomukset Tampereelle, joten säästän postikuluissa ja voin käyttää senkin rahan sukkalankoihin ;-).

Nämä olivat satoni 14. ja 15. jalanlämmittimet. Kolmet lahjaksi, tusinan verran hyväntekeväisyyteen. Nyt on sukkalangat todella finaalissa, eilen kävin tosin ostamassa pari kerää luksuslankaa. Lokakuun tavoitteena onkin neuloa kahdet hienostelusukat, toiset itselle, toiset sisarelle. Jämälangat muuntuvat toivottavasti maailmalle lähteviksi pikkusukiksi.

Pikku juttu

En tiedä voiko näitä edes laskea saldoon mukaan, mutta en malta olla esittelemättä!

Olen jo kauan pohtinut, osaisinko neuloa "minineuleita". Kun sitten Punanen lupasi Sukkasadon loppuarvontaan minisukka-rintamerkkejä (emollekin luvattiin yksi... :), innostus lisääntyi entisestään.

Eilen piti neuloa ufoja, mutta niin vain teinkin nämä...


Vähän pienemmätkin olisivat saaneet olla, mutta toisaalta jo näin pikkuisten (yht. 16 silmukkaa) tekemisessä oli kylliksi näpräämistä. Onneksi minulla on 2,5 mm puikot sormikaspituisina...

Malli: Perussukka, varsi 10 1n, tavallinen kantapää (ei sentään vahvistettu! :D), nauhakavennus kärjessä.
Lanka: La Alpaca 10 g, sukan lavan pituus 5,8 cm
Puikot: 2,5 mm
Muuta: Korviskoukut Tiimarista

Lisää satoa


Sunnuntaina valmistui tällaista kamaa, mutta tunnetusti hitaaseen kuvaus sessiooni vedoten kuvaa pukkaa vasta nyt.
Marinoituneesta 7 Veikasta nämä sutaisin ja tässä on tulos.
Kuvaa löytyy myös Neulenurkka- blogissani.

maanantai 29. syyskuuta 2008

Sukkasatoa jälleen kerran.

Laitoin puikot tänään suihkimaan ja neuloin parit keskossukat sairaalaan. Olen kotosalla pienen potilaan kanssa, ei tämä muuten olisi onnistunutkaan.



Malli: oma, perussukkia
Lanka: Novita Nalle Colori
Puikot: 3 mm

Molemmissa pareissa 24 aloitussilmukkaa. Vasemmanpuoleisissa 2 o 2 n -joustinta, oikeanpuolimmaisissa putkilo varsi 3 krs oikeaa, 3 krs nurjaa jne. Kiilakavennukset joka kerros, 20 välikerrosta, sädekavennus kärjessä.

Lanka on tosi kivan väristä, ostettu pari vuotta sitten. Lapselle tein tuosta vauva-aikana lakin, joten kerä oli vajaa, mutta kyllä siitä vieläkin sukkia saa. Riittoisaa tämä Nalle!

Seuraaviin sukkiin aion opetella sen tiimalasikantapään. Tai siis sitä seuraaviin, seuraavasta parista on jo toinen sukka valmiina.

***Kahvisneakerit



Ja taas tuli valmista...itelle kahvisneakerit
Kuudennet satosukat :)

Rouvan omat

eli Taina Anttilan Paraphernaliat vihdoin valmiit, lankana Lanartuksen Merinovillainen sukkalanka.

Viisi kortta kekoon eikun latoon

Minimoidakseni sähköiseen sähellykseen mahdollisesti kuluvan ajan (nettitaitoni eivät ole kehuttavat) , laitan näytille näin kerralla ensimmäisen kuukauden tuotokseni.


Nämä ensimmäiseksi valmiiksi saadut sukat veivät tikutteluajastani pari viikkoa. Malli on arpajaispalkintosukista. Lankana yllättäen seiskaveikkaa ja kooksi arvioisin jotenkin keskikokoisen miähen jalan verran eli noin 43.
Tässä mallissa seiskaveikka ei välttämättä ollut kaikkista paras valinta; sukista tulivat aika tuhdit, mutta ovat ainaskin lämpimät. Nämä sukat menevät Venäjä-keräykseen, elleivät ole vaan liian vaaleat sinne.
Sydänsukat harmaasta seiskaveikasta ovat ns. harjoitussukat kunnon vanhanajan vahvistetun kantapään teosta. Koko noin 39 ja osoitteena SPR.


Kahdet vauvatossut sekä mukaellut junasukat ovat melkein 16 vuotta vanhoista vauvalangoista tehtyjä (Dale Garn, baby ull), koot noin 3 kk. Tossut ovat sinnepäin 03/08 Modasta ja junasukissa kokeilin tiimalasikantapään tekoa. Sukat lähtevät Vaakan ja tossut Venla-Apuun. Laitoin tähän samaan kuvaan näytille myös elämäni ensimmäiset puikot, jotka sain viisivuotiaana (vuonna 1971) isäni sedän vaimolta. Puikot ovat sopivasti kokoa 2 ½, toisessa puikossa on Pinokkion ja toisessa puikossa Samu Sirkan pää.
Ovat ihanat, eiköstä juu, (kuva vaan on vähän epäselvä).
Että tällaista tähän mennessä. Suuret kiitokset kanssaneulojille ihanista sukkakuvista sekä mahtavista ideoista. Mitkäköhän sitä nyt laittaisin tulemaan...

Satokatsaus, osa 4

Viikon 39 edistymisestä sen verran, että puikoilla on edellisviikon kolmen keskeneräisen sijaan kaksi keskeneräistä sukkaa...

Aikaan sain siis junasukkiin kuutisen kerrosta (silmukkamäärähän oli siis peräti 40); tätä on siis tehty autossa muutama minuutti jossain välissä, kun odottelin että joku lapsista tulisi kyytiin.
Pojan villasukissa lähestytään uhkaavaa vauhtia pikkuvarvasta,
ja omista sukistani olen jo saanut puikot pois.

Valmista ei vieläkään siis ole, koska kaksi paria sukkia odottaa päättelemistä. Puoltaväliä lähestytään, ja ei kai se ääneenlausumaton tavoite ollut sukkapari viikossa?? - kun nyt saisi loppusaldoksi edes sukan viikossa, niin saaliina olisi lähes 5 paria...

***Eripariset

Tämmöiset tein :)
nämä ois nyt sitten viidennet tähän satoon!

sunnuntai 28. syyskuuta 2008

Jussi-sukat..

Kylläpä takkusi toisen sukan tekeminen.. Mutta nyt on pari valmiina ja saan itseltäni luvan tehdä jotain muuta ja uutta neuletyötä seuraavaksi.. Jihuu! Tälläinen erikoinen väriyhdistelmä, mutta toimii:
Koko sukissa on 46 ja menevät isälleni.. Ehkä isänpäivälahjaksi..?? Jos jaksan siihen asti *pihdata* sukkia..
Blogissani muutama sananen lisää sukista. Nämä olivatkin sitten 6. sukat Sukkasatoon.. Vau! :)















Kiitos Ullan kirjoittajille, olette auttaneet ja inspiroineet minua monesti. Tällä kertaa tarvitsin ohjetta pikkutytön sukkiin. Sydämiä ja raitaa jutussa oli myös muita söpöjä sukkia. Lankana käytin nallea. Tuo aniliininpunainen on syksyn uusia värejä, ja tosi nätti livenä.

-Nna

Neljännet pikkusukat

Tässä olisi jälleen minisukkia tarjolla, menevät (minulle paikalliseen, saksalaiseen) keräykseen keskosille niinkuin edeltäjänsäkin.

Lankana viimeiset jämät Nalle coloria, puikot 2,5mm. 28 silmukkaa loin puikoille. Välillä mietin, että voiko näin pieniä jalkoja ollakaan, mutta on se ohjetta uskottava!




Edit: linkki korjattu - kiitos huomautuksesta!

Hiljaiseloa...

...en ole viettänyt, vaikken tänne mitään ole päivittänytkään pariin viikkoon. Onpahan vain ollut erinäisistä syistä johtuen niin paljon tekemistä, etten ole ehtinyt viimeaikaisia muutamia sukkapareja tehdä valmiiksi saati sitten, että olisin ehtinyt päivittää niitä tänne.

Nämä tein jo toissa viikonloppuna mökkimatkan aikana. Lankana on Villa Laurilan Sukkalanka, tilan omista villoista kehrätty vanhanajan lanka. Aivan ihanaa neuloa ja tuloksena vanhat kunnon saapassukat, menevät todennäköisesti isälleni joululahjaksi.


Soukan Menitassa tarjoksessa olleesta Jussista (ihan kuin niitä sukkalankoja ei olisi tarpeeksi kotonakin, mutta eihän halpaa lankaa voi jättää ostamatta...) syntyivät nämä hyväntekeväisyyssukat. Pienemmät ovat n. kokoa 33, suuremmat 43. Osoitteena tulee olemaan pienemmillä SPR ja suuremmat matkaavat joko samaa matkaa tai sitten Venäjän vankiloihin. Päätän sitten lokakuun lopussa, kun tiedän mitä kaikkea ehtii vielä kertyä eri kohteisiin.



Nyt seuraavien sukkasten pariin. Nauttikaapa kaikki ruskasta!

Muutamat taas..

Nämä neulomukset on tällä viikolla syntyneet satoa kartuttamaan:
Turkoosiraidat:

Nämä menee joululahjaksi kummipojalle.
Lanka: 7veljestä ruskea ja turkoosi
Puikot: nro3 bambut
Koko: n. 40
Muuta: ei kummallisuuksia, 2o, 2n jatkuu myös jalkaterän päällä, ihan peruskamaa muuten:-)

Porkkanaiset:

Lanka: (Kääk, vyöte kadoksissa. Katsotaan, jos joku keksii mitä lankaa tämä on..)
Puikot: nro 2,5 bambut
Koko: n.3v:lle
Muuta: En tiedä vielä käyttötarkoitusta näille..

Sinipolvikset:
Ohje: supervauvan polvisukat
Lanka: Novitan Nalle, pätkävärjätty
Puikot: nro 2,5 bambut
Koko: vauva
Muuta: Nämä eivät myöskään vielä tiedä mihin päätyvät..

Raitapolvikset:
Ohje: supervauvan polvisukat pienin muutoksin
Lanka: Regia 4-fädig Crazy Color (väri 5437)
Puikot: nro 2,5 bambut
Koko: vastasyntynyt
Muuta: Sama vika, ku edellisissä, että eivät tiedä mihin joutuvat;-)

6. sukkasatosukat

Sato kasvaa näemmä alkuinnostuksen jälkeen enää hiljakseen, mutta kasvaa kuitenkin...
Marelon blogiarvonnassa voitin Seitsemää Veljestä omenan ja vadelman värisenä. Ompun värisestä tein jo odottelemaan isälleni isänpäiväsukat:

Taas ihan normimalli vahvistetulla kantapäällä. Nämä olivatkin ekat miesten koon sukat Sukkasadon aikana.

Seiskaveikka oli pikkaisen "outo" neulottava, kun olen käyttänyt paljon ohuempia sukkalankoja. Tämmöiset paksut ovat kumminkin isipapalle hyväksi, kun on palelevavarpainen. Sitäpaitsi paksusta langasta sukat valmistuvat todella joutuisasti!

Seiskat

Moikka!

Ei Seiskaveikkaa vaan Sisua, seitsemännet sukat Sukkasatoon:)
Koiranputkisukat ja enempi juttua Resorissa :)

Kuukin vaihtuu,saadaan vielä toinen mokoma tikutella täytettä latoon. Kaikille tsemppiä jatkoon!

Terkuin Tupuna!

Kaksi paria valmiina

Nuoremmalla lapselleni sukat, koko 38.
Purin yhden tekeleeni ja käytin langan sukkiin.
Rellanan Flotte socke, 4 -fach. Puikot 2. 5mm -molemmissa sukkapareissa.
Toisen sukkaparin lanka Onlinen Linie 3, sunset color 3 -Nutkin -mallin mukaan.
Sukat on kokoa 39. Viljapellolla seisoi tyttäreni.
Näiden sukkien myötä olen neulonut kahdeksannet sukkani.

Neljännet, viidennet ja kuudennet sukat


Novitan syysnumeron Martta-sukat, neulottu Nevada Sirene-langasta kolmosen puikoilla. Malli vähän iso minun jalkaani kuten näkyy, mutta on menossa vähän isompikenkäiselle ystävälle. Neuloin nämä sukat jo jonkin aikaa sitten mutta en ole vaan saanut kuvattua, tänään paistaa aurinko ja tuli samalla ikuistettua pihan viimeisiä kukkia. Seuraavat sukat on jo tulossa, taidan olla hurahtanut sukkien neulontaan tänä syksynä.



Miehen sukat harmaasta seiskaveikasta, raidat omavärjäämää seiskaveikkaa. Muuten perussukat, resorin oikean silmukan koukkasin etupuolelta joten jälki on vähän erilaista, koko noin 43. Sukat menee hyväntekeväisyyteen Kansan Raamattuseuran vankilakeräykseen.

Junasukat Angorinan alpakkavillasta, puikoilla 2,5, menee suvun uudelle prinsessalle. Tein pikkuiselle myös nutun 50-luvun ohjeella, postaan sen blogiini kun saan nauhat ommeltua.

Karkkiraitaa

Tässä kolmannet sukat sukkasatoon. Sukat menevät tyttärelleni, ohje sama kuin omissa vihreissä pitsisukissa. Lisää tietoa löytyy blogissani!


Lankaa jäi vielä jonkun verran (60 g) joten pikkuiset sukat vielä kerästä saa...

Uutta "ihanaa" satoa

Sainpas äsken taas pääteltyä kahdet sukat tänne heinälatoon.
Ensimmäiset ovat kirjopirkkaa ja kokoa 36. Jalkapöydän päällä on 2o 2n resoria.




Toiset ovat vaalenapunainen/kirjava ja kokoa noin 40-41. Nämä on puolestaan tehty nallesta ja nalle colorista. Näissäkin on jalkapöydän päällä resoria.



Pikkusukkia.

Mulla on hirveä määrä alotettuja sukkia (ja muutakin..) mutta mitään valmista ei vaan meinaa tulla. Joko ei huvita mikään alotetuista, ei ole aikaa muilta hommilta tai sitte rasvaan käsiparkojani jotka on kuivuneet ja ihottumaiset :(. Vauvoja on kuitenkin tässä maassa yksi enemmän. Ei minun, vaan ystäväni.

Juu, tyttöhän sieltä tuli ;). Tossut on erittäin epäkäytännölliset ja erittäin pienet ja lähetetty sillä ajatusontärkein-asenteella. Lanka on satiinia. Aivan mielettömän kaunista, sitä kiiltoa ei tuohon kuvaan saa..ja hlllllvetillistä neulottavaa! Mutta kauniit, niin kauniit :). Mukaan laitoin vähän käytännöllisemmät (ja toivottavasti sopivat) sukat:

Se on Woolia. Silmukat revitty lähinnä omasta hatusta, samoin levennykset ja kavennukset. Ja kirjotinko mitään ylös? No en tietysti! Voi sitte seuraavalla kerralla taas alottaa ja purkaa kertaan jos toiseenkin, mur. Mukaan tein vielä lapsen myssyn, sen perinteisen. ja kortin tietysti. Mutta nämä Sukkasatoon. Muu rekvisiitta näkyy blogista siitä kiinnostuneille.

Sadonkorjuu jatkuu

Sitten viime päivityksen on valmistunut kolmet sukat.
Kaikki sukat on kokoa 2-3 v., vasemmanpuolisissa lankana seiskaveikan Jättiraita, keskimmäisissä seiskaveikan Polkka ja oikeanpuolimmaiset on neulottu Opalin Leppäkertusta, siitä paksummasta. Ja sadonkorjuu jatkuu...