lauantai 31. elokuuta 2013

Täti Sininenkin mukana

Viime vuonna kuten edellisenäkin vuonna neuloin 52 sukkaparia . Tänä vuonna en ole pitänyt lukua kuinka monta sukkaparia olen neulonut. Viime vuonna osallistuin ja tein kahdeksan sukkaparia ja yhdet tossut.
Tänä vuonna minua motivoi osallistumaan tähän tempaukseen ja neulomaan sukkia, ostamani sukkalangat.
Tänään kävin kaupungissa ja lankakaupassa. Tässä saalis:
  
Blogini on Täti Sinisen käsityöt.

satunNainen Paula esittäytyy


Koko syksyn on ollut melkoinen sukkaboomi päällä - melkein jo ehdin huolestua, eikö Sukkasato tänä vuonna toteudukaan!! Onneksi löytyi taas reipas emo ja innokkaat apuemot, että me kuhnuritkin pääsemme töihin!! :o)

Sukkasadossa olen nyt neljättä kertaa, kahdesti Hillokellarissa, sitten Perunalaarissa ja nyt siis Heinäladossa. Ekalla kerralla sukkasato oli mahtava (51 paria), seuraavilla kerroilla vaivasi jonkinlainen harmaahome, nahkamätä, punasilmätautikänsärupi tai näivetystauti. Tai sitten vaan ihan tavallinen laiskamato (8 paria hillokellariin, 5 pottulaariin). Tällä kertaa toivon yltäväni jonnekin näiden välille...

Käsitöitä ja muuta jorinaa blogissani satunNainen.

t. satunNainen Paula


PäiviH esittäytyy

Tänä vuonna päätin keskittyä syys- ja lokakuussa vain sukkien neulontaan (näkis vaan, varmaan virkkaan jotain takkia ihan kohta :) ja siksi ilmoitin itseni myös tänne blogiin. Muutamana edellisenä vuonna olen kerännyt satoa Ravelryssä jossa toki olen mukana myös tänä vuonna.

Olen osallistunut blogimaailman Sukkasatoon ainakin kerran aikaisemmin, silloinkin olin täällä Heinäladossa. Sukkia neulon ympäri vuoden ja niitä sekä muita käsitöitä löytyy Tanssivat Puikot blogistani.


Kesän lapsi esittäytyy

Moikka kaikille!
Olen Minna ja neljättä kertaa mukana sukkasatoa keräämässä. 
Kesät möyrin puutarhassa ja syksyllä sukkailen. 

Käsitöistä ja kotoilusta kirjoitan blogiini kesän lapsi.
Sukkaisaa syksyä kaikille :O)

Monica täällä hei!

Päätin sittenkin ottaa osaa sukkasatoon vaikka viime aikoina olenkin ollut laiska (sukan) neulomusten tuottaja. Mietin pääni puhki voinko osallistua koska ainakin yksi sukan neulomus on hyshys juttu jota en voi paljastaa ennen joulukuuta. Mutta sitten välähti.. hyshys sukkien näyttäminen täällä ja omassa blogissa ei haittaakaan koska sukat annankin vasta joulukuussa ja silloin onkin paljastumisen aika ;)

Epäilen etten räpylän lämmittimiä kerkeä tekemään kuin yksi-kaksi paria sukkasadon aikaan. Vaikka tämä ei kilpailu olekaan niin saatan tuskastua hitauteeni, mutta täytyy muistaa että täällä ollaan leikkimielellä mukana. Muutaman viikon kuluttua tahti hidastuu entisestään koska taloon astuu neljällä jalalla pieni koiranpentu joka taatusti pitää minut työllistettynä. Katsotaan mitä saan aikaan.

Mukavan sukkaisaa syksyä kaikille!


Raidat <3
Ufosukat jatkaa odottamista kässäpussissa

perjantai 30. elokuuta 2013

manteliMinni esittäytyy

Hei kaikki heinälatolaiset!

Olen kahtena edellisvuotena osallistunut KyJyyn, mutta tänä vuonna jätin sen väliin, kotona kun köllöttelee viisikuinen poikavauva, joka vie äitinsä huomion suurimman osan päivästä eikä olisi siis millään aikaa tehdä kahtakymmentä työtä valmiiksi Jouluun mennessä. Halusin kuitenkin osallistua johonkin käsityötempaukseen ja Sukkasadossa kiehtoi se, ettei tehtäville töille ole asetettu mitään tavoitemäärää.

Sukkia teen satunnaisesti, tänä vuonna on tullut tikuteltua paljon junasukkia, mutta ajattelin ehkä Sadonkorjuun aikana tehdä itsellenikin käpälänlämmittimet. :-)

torstai 29. elokuuta 2013

TiinuK tuli mukaan

Hei!
Innostuin tästä sukkasadosta, jotta pääsisin kurkistamaan hyllyyni kerääntyneisiin sukkakirjoihin. Olen ollut hieman laiska sukankutoja joten kirjat ovat jääneet selailuasteelle, nyt tarkoituksena olisi neulaista jokaisesta joku malli hmmm. Ja myös opetella vihdoin se varpaista varteen!
Kivaa neuloa kimpassa!

Terkkuja
TiinuK

Taika täällä hei!

Eli Taika nimen takaa, löytyy kotiäitinä tällä hetkellä oleva, pienen pojan viikari äiti. Kutomista harrastanut teinistä asti ja aina on kudin käsissä ku televisiota katon. Nykysin tahti on vaan paljon rauhallisempi ku ennen.

Sukkasadossa eka kertaa mukana, kaveri yllytti. Mielenkiinnolla ootan mitä saan aikaan ja ennen kaikkea inspiraatiota muiden sukista.

Paula mukaan

keräämään satoa Heinälatoon :)
Edellisen ja ensimmäisen kertani olin mukana 2011, silloinkin Heinäladossa. Viime vuonna en ehtinyt mukaan ollenkaan, koska muistin asian liian myöhään. Paljon on keskeneräisiä tekeleitä, mutta jospa sitä ehtis neuloa muutamat sukatkin siinä sivussa...

Sato onnea kaikille ;)  Minut löytää täältä.

keskiviikko 28. elokuuta 2013

Piukuna esittäytyy

Heippa!  Olen Piukuna  ja ensimmäistä kertaa täällä mukana osallistumassa.

Monesti olen ajatellut liittyä, mutta aina vaan olen huomannut sukkasadon liian myöhään ja ilmoittautuminen meni ohitse.

Tästä sukkasadosta ajattelin lähtölaukausta joululahjoille.  Mukava nähdä muiden tuotoksia ja saada itsekin ideoita omiin tekemisiin. 

Minä täällä, Niinu

Mukana tänäkin vuonna, nyt vaan Heinäladossa Perunalaarin sijaan. Sormet jo syyhyää mutta yhtään en ole lankoja hamstrannut; tänä vuonna tuhotaan vanhaa varastoa...Ainakin yhdet tälläiset pitää tehdä:


 Huovutetut tossut ja palmikkopolvisukat ovat siis tänäkin syksynä in!
Niitä voit tulla katselemaan muiden askartelujen&leipomusten lisäksi blogiini Niinulaan.
Tervetuloa!

Jaana S esittäytyy


Heipä hei!
Minulla taitaa olla jo neljäs kerta tätä Sukkasatoa. Mukavaa on ollut jokaikinen vuosi. Viime syksynä jäi sukkasaalis tosin melko vähäiseksi, mutta hyvä niin että edes jotain yhteiseen Heinälatoon.


Tässä viimevuoden tekeleitä, jotka eivät olleet laskuissa mukana. Blogistani Siilin kerältä voi lukea lisää mitä elämääni kuuluu. Minulla on jo puikot ja langat valmiina ensimmäisiin sukkiin. Mietin kyllä vielä mallia, tekisinkö ihan tavalliset vai jotain uutta.

Apuemo esittäytyy


Heippa kaikille!

Olen Marja,
sukkasatoa olen keräämässä neljättä kertaa ja nyt toista kertaa apuemona täällä heinäladossa.
Blogini on Suvikumpu, joka näin kesäiseen aikaan on enemmän puutarhablogi,
mutta syksyn tullen painotus muuttuu taas käsitöiden suuntaan.
Kissat ja valokuvaus ovat mukana vuoden ympäri.

Sukkalankakori on melkoisen täynnä, joten urakkaa riittää....
Verryttelynä kudoin viimeviikkoisella pohjoisen lomareissulla
parit nappisukat ja yhdet tiikerisukat, joten nyt ovat sukkaniksit taas mielessä päivitettyinä.


Toivotan teidät kaikki oikein lämpimästi 
mukaan täyttämään heinälatoa.
Mehän saadaan lato täyteen ääriään myöten :)

Kolmen päivän kuluttua, heti kun lauantai vaihtuu sunnuntaiksi, 
saa jo alkaa kilisyttelemään puikkoja.
Nyt on vielä hyvää aikaa valita langat ensimmäistä sukkaparia varten ja järjestää puikot riviin :)

Valmistuneista jalanlämmittimistä tehdään siis postaus tänne Heinälatoon.
Joka viikko sunnuntaihin n. klo 18 mennessä blogatut
ehtivät kyseisen viikon saldoon. 
Myöhemmin ilmoitetut ovat sitten mukana seuraavan viikon saldossa.

Muista olla tarkkana tunnisteiden kanssa.
Tunnisteiden käytöstä on oikein hyvät ohjeet Perunalaarissa.
Siellä voit käydä kurkkimassa, jos olet epävarma.
Jos sinulla on jotain kysyttävää, voit laittaa kommenttia,
tai e-mailia osoitteeseen marja.palonen@gmail.com
Yritän vastata parhaani mukaan :)

Oikein mukavaa ja satoisaa syksyä meille kaikille :)

Marja

Hepsikin mukana!

Voisiko sanoa, että jälleen, sillä tämä on jo viides kerta, kun olen satoa keräämässä. Toistamiseen täällä Heinäladossa, mutta kertaalleen olen myös hilloja keitellyt ja pottuja varastoinut. Ekan kerran olin mukana jo v. 2007, sitten jäi pari vuotta väliin ja sen jälkeen olenkin osallistunut joka kerta.

Aiempien vuosien saldo on jäänyt aika vähäiseksi (yht. 10 paria), mutta viime vuonna sain laariin 11 sukat. Tänä vuonna on tarkoitus neuloa ainakin miesten sukat, ja luultavasti tossujakin syntyy. Yhdet nimittäin ehtivät valmistua vielä tämän kuun puolella ja eiköhän niitä pidä sitten ainakin toiset tehdä. Yhdet sukatkin on kesken. Toivottavasti saisin nekin valmiiksi ennen sadonkorjuuta niin pääsisin heti aloittamaan uusia.
 
Blogini löytyy täältä. Tervetuloa katsomaan, mitä muuta olen väsäillyt!

Runsasta satoa meille kaikille!
 
 
toivottelee

Hepsi

Anu tässä hei!

Voihan kääk. Koen jonkinlaista osallistumisen huumaa. Ensi kertaa tässä mukana ja samalla KyJyilen. Töitä siis riittää, mutta koko ajan tekee mieli aloittaa uusia sukkia, vaikka vanhojakin on kesken. Aion kuitenkin yrittää suorittaa molemmat haasteet riemumielin ja hyvällä tuloksella.

Neulon sukkia laidasta laitaan. Tekeleitäni voi kurkata myös blogistani http://operaatiolankakera.blogspot.fi/

Tiedänkin jo, millaiset sukat aloitan ensimmäisenä...

Ensikertalainen ilmoittautuu

Heippa vain! Täällä kirjoittelee 25v nainen pk-seudulta. En ole aikaisemmin osallistunut mihinkään tempauksiin, mutta nyt päätin osallistua. Kesällä on tullut neulottua kolmet sukat, lisää lankoja ja puikkoja tilattuna, joten eiköhän niitä sukkia vielä tälle vuodelle riitä! :) 

Neulomisen aloitin oikeastaan vasta reilu vuosi takaperin. Vasenkätiselle ei oikein meinannut aueta mitkään neulehommat. Sitten opettelin sukkien neulomisen pyöröpuikoilla kaksi yhtä aikaa ja siitähän se sitten lähti ;) 

Täytynee lukaista säännöt vielä muutamaan kertaan, että varmasti osallistun kaikkien taiteen sääntöjen mukaan :) 
Oma blogini löytyy täältä. 

Hei vaan kanssasukkailijat!

Opintovapaata vietetään, ja kohta ruvetaan paiskimaan töitä gradun kanssa. Sen vastapainona pitää tietenkin olla neulontaa... täytyyhän sitä joskus rentoutuakin! Sukkasatoa on tullut kerättyä jo kolme kertaa muistaakseni. Sukkia on tullut neulottua tänä vuonna jo 8 paria, kahdet kesken tälläkin hetkellä! Täytyy vissiin pian saada ne puikoilta, että mahtuu uudet tilalle! Ihanaa, kun tulee syksy ja saa vetää jalkoihin pehmeät ja lämpimät uudet sukat! Oikein antoisaa satokautta meille kaikille!
ps. blogi-osoitteeni on vielä tyhjä, siellä ei ole yhtään kirjoitusta. Tämä johtuu siitä, että olen juuri vaihtamassa vanhasta blogistani tähän uuteen, enkä ole ehtinyt vielä kirjoittaa... mutta pian pian!!!

tiistai 27. elokuuta 2013

Terveiset Kemistä

Hei ,
olen jo kutonut/neulonut sukkia lähes kuusikymmentä vuotta. Sukkasatoa olen keräämässä vasta toista kertaa. Saa nähdä kuinka paljon tulee satoa, vai loikoilenko ainoastaan heinien seassa.

Terveisin
Marjoriitta

Annuliina tässä moi!

Olen ensimmäistä kertaa mukana sukkasadossa. Mutta koska suunnitelmissa oli tehdä syksyllä sukkia, niin mikäs sen mukavampaa kuin tehdä niitä yhdessä.
Kävin jo ravelryn puolella klikkailemassa ohjeita jonoon, ettei vaan lopu kesken... :D Ihania olisi niin paljon kuin vaan ehtisi tekemään!

Sukkaisaa satoa odotellessa!
-Annuliina-

 edit kävi lisäämässä tunnisteet...

maanantai 26. elokuuta 2013

Ruiskaunokki esittäytyy

Hei! Ruiskaunokki ilmoittautuu kokoamaan sukkasatoa Heinälatoon. Blogi osoitteessa http://neulemuistio.vuodatus.net . Sukkien neulominen on aina ajankohtaista.
Hyvää alkavaa Sukkasatoa meille kaikille!

Tauon jälkeen

Hei hei heinälatoon!

Minä olen pitänyt pari vuotta taukoa kaikista mahdollisista tempauksista. Sukkasatoon osallistuin sen alkuaikoina joka vuosi, ja niin oli tarkoitus osallistua myös vuonna 2011, mutta sen vuoden kesällä se tempausväsymys sitten iski, ja kaksi Sukkasatoa on jäänyt välistä. Nyt on kuitenkin sukkalankalaatikon tilanne ihan mahdoton: sukkalankoja on tullut ostettua viime vuosina jonkin verran, mutta suurin syypää laatikon pursuamiseen taitaa olla värjäysinnostuksessa - ainakin KoolAidattuja lankakeriä riittää useampia, ja mitäpä niistä yksittäisistä keristä voisi muutakaan tehdä kuin SUKKIA. :) Näiden lisäksi olisi syksyn puuhalistalla sukkia sekä lapsilleni että parille syksyn synttärisankarille. Tarve- ja lahjaneuleet tulee tehtyä ilman tempauksiakin, mutta toivon Sukkasadon antavan minulle motivaatiota neuloa tätä sukkalankalaatikkoa edes vähän vajaammaksi:


Kuvan sukkalankalaatikon omistaa siis Heivattujen Kudelmien MariJ. Vietän aina tasan puolessa välissä Sukkasatoa synttäreitäni, tänä vuonna ikää tulee mittariin jo 36 vuotta. Perheeseeni kuuluu puoliso sekä 9- ja 5-vuotiaat pojat. Käsitöitä olen tehnyt noin 5-vuotiaasta asti, enkä käytännössä ole koskaan ilman käsityötä kädessäni. Viimeisen vuoden ajan sairastaminen on hieman haitannut käsityön tekoa, toivottavasti puikot vielä pysyvät käsissä ainakin tämän Sukkasadon ajan.

Mukavaa sukkasatoilua kaikille mukanaolijoille! :)

Simpura esittäytyy

Ensimmäistä kertaa mukaan tuleva 47-vuotias koheltaja aikoo tänä syksynä olla ajoissa valmis sukkiensa kanssa ennen joulua:) Lankoja on kertynyt yli oman tarpeen ja niistä olisi tarkoitus sukkia tehdä, mutta en taida pystyä vastustamaan uusiakaan lankoja.

Kohelluksiani voit käydä katsomassa tässä osoitteessa, tervetuloa.

sunnuntai 25. elokuuta 2013

Tässä esittäytyy tayl0r :)

Hellurei!

Täällä kirjoittelee 29-vuotias neulojatytteli Joensuusta, joka on mukana Sukkasadossa nyt jo viidettä kertaa peräkkäin (ja joka kerta olen ollut juuri Heinäladossa :). Käsityöharrastuksen aloitin jo alakoulussa ja nyt aikuisiällä siitä on tullut vielä entistäkin merkittävämpi osa elämää. Sukkia tulee tehtyä vähän väliä ja tarkoituksena oliskin nyt parin kuukauden aikana tehdä ainakin muutamat sukat pukinkonttiin ja sit olis mukava kokeilla myös jotain uusia ohjeita, joten toivottavasti niitä löytyy täältä Sukkasadosta! Kävin viime viikolla hamstraamassa itelleni uusia Seiska Veikkoja, vaikka mies on jo monesti huomautellut, että lankoja on jo tarpeeks noissa kaapeissa :D eli nyt tosiaan olis ajatuksena kulutella vanhoja ja näitä uusia lankoja pois!

Mukavaa satoilua teille kaikille :)

Terkuin, tayl0r

Sude mukana

Kohta eläkkeelle pääsevä viiden kissan kanssa elelevä mummeli mukana myös, niinkuin edellisinäkin vuosina. Virkkaus on vienyt mukanaan, mutta näin syksyllä on syytä tarttua sukkapuikkoihinkin, onhan se mukavaa vaihtelua. Paljon täällä näkyy jo tuttuja olevankin ja muillekin kerron, että enempiä höpinöitä on siellä blogissani http://sudensilmukat.blogspot.fi/.
Minun sukkani taitavat olla enimmäkseen perusmallia, mutta koitan opetella tänä syksynä varpaista aloituksen. Se tuntuu kätevältä keinolta jämälangoista neulottaessa.
Eipä sitten muuta kuin puikot valmiiksi riviin ja odotellaan syyskuun alkua :)

lauantai 24. elokuuta 2013

Anniina tässä moi!

Hei kaikille tänne Heinälatoon! Minä olen Anniina, 45-vuotias kieltenopettaja ja kolmen lapsen äiti. Vapaa-ajalla olen innokas liikkuja ja neuloja, ja erityisen hyvin puikot kilisevät television ääressä kotisohvalla. Olen mukana sukkasadossa tänä vuonna ensimmäistä kertaa, vaikka olen kyllä aikaisemminkin sivusta vähän seuraillut. Sukkia olen toki neulonut ennenkin, ja menneistä sukkapareista ja muista tekeleistäni voit lukea Sohvaneulomo-nimisestä blogistani.
 
Tarkoituksena olisi saada sukkalankavarastoja pienemmäksi ja tehdä samalla joululahjoja. Nyt on onneksi vielä viikko aikaa järjestellä lankavarastoja ja ehkä jo valmiiksi vähän miettiä värejäkin. Toivotaan hyvää satoa! Kiva olla mukana!
 
Terveisin Anniina

Heipä hei!

Täällä kirjoittelee 24 vuotta vastikään täyttänyt opeopiskelija, joka aikoo neuloskella sukkansa toivottavasti viimeisen yliopisto-syksyn luennoilla. Olen muistaakseni ollut kahtena syksynä mukana, tosin viime vuoden huilailin tehden KyJy-töitä samaan aikaan.

 Tarkoitus olisi aloitella joululahjoiksi tennarisukkia, ravelryn mysteerisukkia aion koittaa itselleni ja ehkäpä myös ainakin yhdet säärystimet tulee tehtyä. Tavoitteena olisi pienentää sukkalankavarastoja ja saada neulottua sukat per viikko. Saas sitten nähdä, monetko oikeasti tuleepi tehtyä, ja kuinka paljon suunnitelmat muuttuu. Etenkin olemassa olevista langoista neulominen voi jäädä haaveeksi:)

Mutta nyt odottelemaan, että saadaan aloittaa neulominen! Hyvää loppu elokuuta kaikille!
Tervehdys Heinälatoon

Olen Eikkuli, ikää piakkoin 50 vuotta. Olen toista kertaa mukana Sukkasadossa. Viimeksi pari vuotta sitten keräsin satoa Perunalaariin. Tykkään neuloa sukkia. Kuviosukat ovat tosi kivoja, mutta ihan perussukkiakin tulee tehtyä. Oikein hyvää elokuun loppua kaikille ja innokasta neulontarupeamaa kaikille.

Blogini löytyy täältä

Päivää Heinälatoon!

Minä myös odotin sukkasadon korjuun alkamista innoissani ja heti kohta pääsinkin ilmoittautumaan joukkoon mukavaan, kiitos vetäjille siitä:)!

Olen Elise55 ja ikää tuli lisää taannoin, 58v täyteen. Olen osallistunut useampaankin sukkasatoon aiemminkin. Viime vuonna olin Hillokellarissa ja tunsin olevani siellä melkein "pakkosyötettävänä" hillolla tuodessani purkkejani hyllyille.. Diabeetikkona sellainen peli ei vetele, joten nyt huokaisin todella helpotuksesta päästessäni Heinälatoon paaleja viemään ja nauttimaan loppukesästä mielipuuhassani:)! Olen neulonut aktiivisesti enemmän ja vähemmän yli 40 vuotta, villasukkia eniten ja vauvaneuleet ovat toinen intohimoni sukulaislapsille.

Minä myös neulon mieluiten ihan perussukkia, mutta opettelen samalla pitsisukkien neulomista eräästä Fb:ssa sukkaryhmästä saamillani ihanilla uusilla sukkamalleilla ja kolmet uudet pitsisukat olen oppinut neulomaan tämän vuoden puolella:).

Sukkalankaa löytyy kotoa ja nyt ajattelin neuloa monenkokoista tossua ja sukkaa erityisesti lapsille ja jouluna sukuumme syntyville kaksosillekin teen varmasti pehmeitä paketteja.

Toivotan kaikille kanssaneulojilleni hyvää syksyä ja lankarikasta sukkasatoa iloisin mielin!

Hei Heinälatoon!

Olen  Heleena, ihan kohta 72v,  osallistun viidettä kertaa Sukkasatoon. Muistini mukaan olen koonnut satoa Hillokellariin ja vain yhtenä vuonna Perunalaariin, joten on oikein kiva päästä Heinälatoon.
 Eilen pyöräilin Minimaniin tarjouslankoja katsomaan ( 7-Veikkaa 3 kerää/10 € ). Arvaatte, etten tullut tyhjin käsin. Mitään erityisiä suunnitelmia en ole vielä laatinut, fiilispohjalla mennään.
Tekemisiäni voi  seurata blogissani  Vartahilla .
    Kaunista elokuun loppua ja Sukkasadon odotusta!

Heiska74 esittäytyy

Hei kaikki,

olen Heidi, lempinimeni on Heiska. Olen opiskelemassa tekstiilialan artesaania 2. vuosi Haminassa. Asun Kotkassa. Olin mukana muutamia kertaa Sukkasadossa aikaisemmin. Nyt päätin osallistua mukaan sukkasatoon. Kudon mahdollisesti muutamia/paljon sukkia ja lahjoitan sukkia Unkarin juutalaisille Kotkan helluntaiseurakunnan kautta. Juutalaiset tykkävät suomalaisista lahjoitettavista sukista. Rakkaus <3

Mun blogini on http://heiska74.blogspot.fi/

Mukavaa loppukesää / syksyä kaikille!

perjantai 23. elokuuta 2013

Heips!!

Olen Sinikka ja sukkasadossa ole visiin ollut joka kerta mukana,kun se on järjestetty.
Nytkin odottaa muutamat sukat aloitusta,mutta en ole niitä viitsinyt vielä aloittaa vaan ole odottanut sukkasadon alkamista. Blogini on Sinikan käsityöt 2

                               -Sinikka

Tervehdys!

Hei, täällä kirjoittelee Villiviini. Onpa kiva taas aloitella sukkasatoa. Kiitokset kaikille kivoille emoille, jotka jaksatte olla täällä tukenamme.

Olen eteläsuomalainen, ikää 65 v. ja mukana aika monennetta kertaa. Ihan ensimmäinen Sukkasato ja ehkä joku muukin on jäänyt pois, mutta nyt taas kynnet oikein syyhyävät. Blogini on - yllätys, yllätys - Villiviinin blogi.

Minä olen niitä sukankutojia, jotka ovat erikoistuneet ihan tavalliseen perussukkaan. Joka vuosi suunnittelen opettelevani jotain ekstraa ja joka vuosi jää opettelematta.

Tervehdys Lankapirtistä



  Tervehdys kaikille Heinälatoon!  Olen malttamattomana odottanut, päästäänkö tänäkin syksynä sadonkorjuuseen sukkien parissa. Ja päästäänhän me, kiitos siitä groomerille, kun otti vetovastuun Sukkasadon pääemona.

Olen Matleena ja blogini Lankapirtti löytyy täältä. Osallistun nyt jo kuudetta kertaa Sukkasatoon ja olen kärrännyt satoa kaikkiin varastoihin, ensin Heinälatoon, sitten Hillokellariin ja kolmesti Perunalaariin ja nyt pääsin taas Heinäladon porukkaan.
 Olen eläkeläinen, iältäni lähestyn jo 70. vuottani. Kun työelämän aikataulut eivät enää rajoita minua, niin minulla on mukavasti aikaa käsitöille. Nykyisin kaikkein mieluiten kudon, siis neulon. Sukkien teko on minulle erityisen mieluista, niitä tikuttelen kesät talvet.


Tästä kerästä ja tällä ohjeella taidan aloittaa.

Yleensä teen käsitöitä aina kulloisenkin fiilikseni mukaan enkä nytkään ole tehnyt enkä tee varsinaisia suunnitelmia Sukkasadon varalle. Uskon kuitenkin tekeväni sukat sukumme uudelle vauvalle, jonka odotetaan putkahtavan maailmaan syyskuun alkupäivinä ja toiset itselle hiljattain lahjaksi saamastani langasta (kuvassa).


Eiköhän me täytetä Heinälato ääriään myöten täyteen erilaisilla alakäpälien lämmittimillä!