maanantai 31. lokakuuta 2011

Yhdet vielä!




Lisätty kuva sukista 1.11.2011

Lastenkokoiset sukat farkkusinisestä vanhasta Nallelangasta vaaleanpunaisin varsiraidoin syntyivät tänään matkalla mökiltä Hesaan. Kuvan yritän laittaa huomenna. Terv. Lea P.

Mimmimarian sadonkorjuu

Tarkoitus oli blogata tuotoksia useamman kerran, mutta se olisi ollut varsin tylsää, sillä ostin varta vasten lankaa, ja neuloin samanlaisia sukkia niin paljon, kun kerästä sain. Teen siis vain yhteenvedon.
Neuloin 1 vauvan sukat kaverini vauvalle.
Sitten neuloin kolmet lasten sukat. Samaa väriä ja samanlaiset hiukan vain erikokoiset. Niistä vain yksi kuva. Bloggaan blogiini kaikki tuotokseni, kunhan ehdin, mutta säästän teidät toistolta :)
Olen varsin tyytyväinen saldooni. En lähtenyt suurilla tavoitteilla liikkeelle, mutta sain silti 4 sukat aikaiseksi. Ei voi valittaa :)

punaiset

Punaiset sukat ja punaiset lapaset lähdössä Vaaka ry:n joulukeräykseen. Pakettiin pitäisi ostaa vielä 150g herkkua, kun joku ahne meni ja söi suuren osan jo etukäteen *nolona*

Valokuva tulee, kunhan nuo tekniset vekottimet suostuvat siirtämään 37 kokoisten sukkien kuvan kamerasta eteenpäin.

Viimeisiä viedään

Taas jäi viimeiseen tippaan sukkien teko. Tälle illalle viimeistelin kolmet lasten sukat lahjaksi.
Punaiset sukat on tehty opetellessa varpaista varteen tekniikkaa kahta sukkaa saman aikaisesti. Sukkien koko on n. 30 ja lankana Novitan Nalle: lankaa kului vaaleanpunaisiin ilman aloeveraa 47 g ja punaisemmat aloeveran kanssa 42 g.  Siniset sukat ovat myös Novitan Nallesta, koko 32 ja lankaa kului 54 g. Puikoilla nro 3.
Viimeisenä tassunlämmittimenä kannan Heinälatoon vielä ruskeat huovutetut tossut kokoa 43. Lankaa kului Novitan Huopasta ja harmaata suomenlampaan villalankaa yhteensä 255 g, Novitan ohjeella.
Mukavaa on ollut tehdä tassunlämmittimiä Sukkasadossa! Huomenna alkaa sitten Lapaskuu.

Viimeinen pari uunista ulos


Heinälatoon tikkusin viimeksi vaaleanvihreästä Jannesta 36 silmukalla kolmen ja puolen puikoilla toivotut lasten sukat. Sukat painavat 42 grammaa. Toista jo pikkusisko sovitti innokkaasti toista vielä neulottaessa. Ja niinpä hän odotellessa toisen valmistumista oppi vetämään sukan jalkaansa - poishan hän on saanut jo kauan mitä haluaa yltään. Sitten myös alkoi onnistua myös tossun vetäminen jalkaan... Kuva löytyy ainakin Pappilan mummon sivuilta.

Viimeiset tossut


Huovutettuja tossuja 3paria
lankana Puro ja Huopanen
Vasemmanpuoleist ja keskimmäiset myyjäisiin ja oikeanpuoleiset oman pojan jalkaan.

Sukkatehtailu jatkuu vielä, pukin pussiin ja omaan jalkaan tarvitaan lämmikettä. Sukkasadon aikana valmistui 22paria sukkia ja tossuja. Hyvä minä!! Ja hyvä te kaikki muut! Kivaa oli!

Taas raitasukkia


Viimeinen parini satoon, perus-raitasukat. Koko 41. Sukat menivät lahjaksi siskolle mm. kiitokseksi koirani trimmaamisesta :) Seiskaveikka taas lankana.

Blogini löytyy täältä.

Sukat lasketaan vasta huomenna

Eli teillä on tämä ilta aikaa rauhassa lopetella sukkapareja ja bloggailla niitä. Tämä sen takia, että saadaan kaikki valmistuneet sukat varmasti lukuun mukaan. Elikkäs vielä ehtii omat sukat hyvin mukaan :)

Zagero

Viimeiset satoon..

Montaa paria ei tänä vuonna sukkasatoon valmistunut ja niitä muutamiakaan ei ole meinannut muistaa raportoida tänne :) Mutta tässäpä nämä:




Kahdet säärystimet,menivät tyttärelle synttärilahjaksi.Kissasukat itselle ja viimeisenä raitasukat joululahjaksi yhdelle tytöistä.

Viimeiset

Vielä ehdin saamaan viimeisenkin "heinäpaalin" valmiiksi.
Ohje sukkiin on Novitan Sukkalehdessä.
Lankana Opi villasukka, nappivarastossani ei ollut kahdeksaa samanlaista nappia, jotan laitoin erivärisiä.

Viimeinen pari


Vielä ennätti yksi pari valmistua ennenkuin ladon ovi suljetaan. Yksi samanlainen pari on täällä jo aiemminkin esitelty. Malli oma ja lankana siis suomenlammasta vahvistettuna polyamidilla.

Tämän vuoden sadoksi kertyi osaltani 16 paria sukkia ja kolmet säärystimet. Kiitokset kanssaneulojille ja emolle!


sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Viimeiset latoon

Tässä viimoiset sukkasatosukkani tälle vuodelle, Kerttu-sukat Ullaneuleen ohjeella Rubin Superwash -langasta ja Angler's loopit Ravelrystä löytyvällä ohjeella Austermann Step langasta. Ekat ehkä pukinkonttiin, toiset ihka itselle. Sain siis kuusi paria valmiiksi satokauden aikana, ei huono. Vielä on monet sukat jonossa, kiitos innoituksesta kanssaneulojat! Bloggaus jatkuu, vaikka sukkasato päättyy...

Sukkasato 2011 #5


Sukkasato 2011 #6

ainokainen satoni

Valmiina tämä sato on ollut jo kauan, mutta kuvaaminen ei ole maittanut. Nämä menevät joululahjaksi, joten en toistaiseksi esittele niitä kuin täällä!



Malli: perussukka varresta aloittaen omasta päästä
Lanka: Novita Nalle Kevät ja 
toiseen valkoinen Nalle Aloevera ja 
toiseen tumman metsänvihreä Nalle Aloevera
koot: mies ja nainen
kulutus: 109g ja 85g
fiilis: prinsessan ja menninkäise villasukat!


Nämä taisivat sitten jäädä sukkasadon ainokaiseksi sadokseni. Ensin sukatutti oikein vimmatusti, mutta nyt ei oikeastaan lainkaan. Mutta onpahan edes parit joululahjat valmiina!


Kertasadonkorjuuta Heinälatoon


Olen Arja Hämeestä ja ensimmäistä kertaa Sukkasadossa mukana tyttäreni "värväämänä". Olen eläkkeellä innostunut neulomisesta. Toki sukan tavallisen kantapään teko ei ole koskaan unohtunut. Pitsikuviot ovat riemastuttavan kauniita nähdä ja itse osata tehdä. Tosin näistä ei nyt tullut yksiäkään sellaisia tehtyä. Myöskin langoissa avautuu uusi fantastinen maailma.
Asian yksinkertaistamiseksi sukat on kuvattu samalla kertaa lopuksi.Vaaleansiniset ovat Junasukat ja neulottu Novita Woolista. Sinikirjavat ovat Nalle Colorista kahdeksanvuotiaalle sukulaispojalle. Kahdet Nalle Kukkakedosta - ruusu ja krassi sekä yhdet Marjaretki Puolukasta. Kaikki aikuisten sukat ovat kokoa 41 ja neulottu 3 mm puikoilla.

Viimeiset

Viimeiset kaksi paria valmiina. Päätteleminen vei jotenkin mystisesti valmiiden sukkien kanssa noin viikon. Eh. Olenko ainut, jolle tämän työvaiheen loppuun saattaminen vie näin äärettömästi voimia ja energiaa? Lisäksi sain riesoikseni terhakan syysflunssan, joka on aika railakkaasti verottanut intoa harjoittaa mitään muuta kuin naamallaan sängyssä makaamista.


Malli: Wendy Knits, Serpent Socks
Lanka: Novita, Nalle, veriseitikin jälkiliemi


Malli: Perusvillasukka miehelle
Lanka: Novita, 7 veljestä

Kiitokset kaikille kivasta Sukkasadosta! Toivon mukaan ensi vuonna uudelleen!

-Annis

Sukkia ja satoa!




Vihdoinkin sain laitettua sukkani järjestykseen (pääteltyä) ja kuvattua mökin klapipinossa johon mies oli laittanut kuivumaan kuorittuja oksia. Mukaan laitoin myös kuvan karpalosaaliistani (4 litraa) sekä kukkiva puolukanoksa. Melkoisen lämmin on syksy ollut kun on aloittanut valmistautumisen uuteen satokauteen. Oma sukkasatosaaliini ei ollut edellisen vuoden luokkaa mutta jospa ensi vuonna sitten paremmalla onnella. Sukkani menevät lahjoiksi (2 paria aikuisten ja 4 paria lasten sukkia) ja osa hyväntekeväisyyteen (isot miestensukat 4 paria).
Kiitos emännille mukavasta syksystä. Terv. Lea P.

PS. No, kuvat tuli miten sattuu, pitänee käydä jonkun kokeneemman luona ottamassa oppia niiden asetteluun.

Pikkuruiset

Tässä pienen, pienet sukat.
Jalkapohjan pituus n. 12 cm.
Lankaa kului 22 g.
Lankana Austermann Step.

Tuut tuut, täältä tulloo junasukat!

Tein viime viikolla ensimmäiset Juna-sukat pienelle Pyrylle ja niistä innostuneena tein tällä viikolla toisetkin, jotka matkaavat Aino-neidille. Saas nähä, jos vaikka tänään innostuis tekemään vielä yhdet tämmöiset ;)

 

Vielä pari

Ja näin saa Sukkasato päätöksensä minunkin osaltani, nämä kaksi paria pääsee vielä mukaan. Ensin junasukat, pienemmät versiot. Josko nämä nyt olisivat sopivat käärölle. Toisena Pilvisenä Päivänä -blogin innoittamaa helmineuletta todennäköisesti omiin jalkoihin jääviksi.

Vielä yhdet


Olin kesällä kutonut lapsen lapsilleni sukkia kaikenlaisten reissujen aikana ja niinhän siinä sitten kävi, että jalat kasvoivat vinhaa vauhtia ja osa oli liian pieniä. Kun seitsemät sukat pannaan kiertoon niin yksillä uusilla selvisin ja ne ennättivät sukkasatoon. Tässä nämä uusimmat, Seitsemän veljeksen Pöllöstä neulotut. On se mukava, kun ei tarvitse syyslomalta lähteä ilman uusia sukkia. Heinäladon täytteenä on minulta nyt viidet jalanlämmittimet. Hyvä niin, kun syyskuussa en päässyt olenkaan vauhtiin.

Viimeiset

Tässä viimeinen tuotokseni. Jos oikein laskin niin sain tehtyä 4 paria.

lauantai 29. lokakuuta 2011

Junasukat





Toinen ja viimeinen pari Sukkasatoon. Luulin jo, että satoon olisi tullut vain yksi pari, mutta nämä pienet vielä ehti mukaan. Lisää junasukista omassa blogissani :)

Unisukat


Lankana Regia Jazz Color, jota kului 48 g.
Sukat aloitettu varpaista, kiilakantapää.

perjantai 28. lokakuuta 2011

Kirjoneulesukat

Tässä esittelyssä viimeisimmät Sukkasatoon neulomani  sukat, näitä en meinannut edes neuloakaan, mutta kun näin kivan mallin, oli pakko. Tästä mallista lisää blogissani. Kiitos kaikille mukana neuloneille. On ollut tosi kiva seurata tätä blogia ja nähdä upeita, kivoja sukkia! Hyvää syksyn jatkoa kaikille!

Neljäs ja viimeinen sukkapari

Tässä on viimeinen parini Sukkasatoon. Tein nämä Ravelryn SKA-ryhmän haasteeseen - siksi helmet. En ole aiemmin ujuttanut helmiä mihinkään neuleeseen, enkä myöskään kutonut sukkiin jalan kaaren mukaan muotoiltuja teriä. Nyt on tämäkin koettu ja kivaa oli! Sukat jäävät omaan käyttöön, niinkuin aina kaikki eka kerran kokeilut.

Lankana oli jälleen Cascade Heritage, puikkoina tutut 2 mm pyöröt ja tekniikkana yksi sukka kerrallaan varresta aloitettuna. Sukkamalli, johon muuten alunperin ei kuulu helmiä, löytyy Knittyn sivulta.

Helmitefra socks

Kiitokset seurasta Sukkasadossa! Kaikki kauniit sukat ovat vain lisänneet tikutuskuumetta ja pidentäneet to do -listaa. Jatkan edelleen noin kahden parin kuukausivauhtia, mutta nyt alkaa olla aika siirtyä joululahjaneulomusten pariin.

Pingviiniperhe

Novitan Huopasesta neulotut tossut, koko jotakin väliltä 30-35. Pingviinit neulahuovutettu:)

Raitasukat

Neuloin raitasukat. Raitoina oli vaalean vihreää Jannea ja metsänvihreää Seitsemää veljestä.
Sukat painavat 91 grammaa ja on neulottu kolmen ja puolen puikoilla (48 silmukkaa) ja koko on noin 37. Ne ovat tulossa lahjaksi.

torstai 27. lokakuuta 2011

Sukkakolmoset


Pitkästä aikaa kärrään satoa latoon ja tällä kertaa kolme paria kerralla. Tilaustyösukkia kaikki, lankana 7 veljestä.


keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Vielä yhdet

Nämä Nalle-sukat valmistuivat taas myöhään maanantai-iltana, etteivät ehtineet viime viikon sukkasatoon. Sukat ovat numero 9, naisten kokoa ja menivät jo eteenpäin lahjaksi. Näyttävät samoilta kuin edelliset sukat, mutta eivätpä ole.

tiistai 25. lokakuuta 2011

Toiset sukat säilötty!


Sukkasato ei kohdallani osunut ajallisesti antoisimpaan aikaan mutta sain sentää kahdet sukat tempauksen aikana valmiiksi! Tässä nyt ne jälkimmäiset.

Lankana on luullakseni Nallea ja Lidlin sukkalankaa. Näihin on siis käytetty kerän loppuja. Terveisin Kurpparäätäli

maanantai 24. lokakuuta 2011

Sinivalkoiset heinälatoon

Vielä yhdet sukat valmistuivat tältä satoviikolta.
Jälleen Novitan 7-veljestä, jota kului 112 g, koko 39 ja puikot 3,5. Sinivalkoisen sukan innoittajana on ollut tämä Suomi-Kreikka keskustelu, mitä nyt on käyty raha-asioiden tiimoilta.

Kauan odotettu vierailu

toteutui, kun päättelykeiju viikonloppuna piipahti kylässä.
Sain keijun vihdoin houkuteltua paikalle, kun löysin niiden isosilmäisten
neulojen lisäksi yhden pienen ja siron, jolla keiju reippaasti tarttuikin työhön.

Ensiksi tarjoilin keijulle sinistä Woolia.
Muistaakseni olen joka syksy, kun sukkasatoon olen osallistunut,
neulonut yhden tai kaksi paria junasukkia / Tuulan sukkia.
Niinpä nytkin ennen sadonkorjuun alkua verryteltyäni vihreällä jatkoin
sinisellä ja siten ensimmäiset valmistuneet ovat junasukat vaaleansinisestä
Woolista. (liekö VR:n ongelmat tarttuvia, kun ensimmäiset sukat
valmistuivat vasta nyt…)
Seuraavaksi keiju pääsi osalliseksi marjaretken sadosta.
Kun olen neulonut itselleni sukkia Nalle Kukkakedon, Marjaretken ym. pätkävärjättyjen langoista, olen jämälangat käyttänyt tekemällä vauvan/pikkulasten sukkia ”Projekti villasukan” ohjeella; siten, että resori ja jalkaosa on yksiväristä (useimmiten valkoista) ja varsi pätkävärjättyä.
Toiseksi valmistui siis Nalle Mustikasta ja valkoisesta pikkuruisen pidemmät (että sain varren kauniisti sommiteltua) pienet sukat ja kolmanneksi Nalle Lakasta ja valkoisesta samalla koolla, kuin aiemminkin olen tehnyt.
Tätä viimeistä paria päätellessään keiju oli kiitollinen siitä, ettei pääteltävää ollut normaalia enempää, vaikka toista sukkaa neuloessa tulikin pulmia eteen. Olin nimittäin sen ensimmäisen (lakka-) sukan sommitellut siten, että tummin raita tulee keskelle, ja kun aloin toista neuloa ja etsiä langasta sopivaa aloituskohtaa, huomasin ettei lanka riitäkään. Luulin neuloneeni Kukkaketo-
langasta, jota minulla olisi siis ollut uusiakin keriä, mutta olin elokuiseen sukkaverryttelyyni (tein siis oman kokoni sukat) ottanut vahingossa Lakka-kerän piilokätköistäni, eikä sitä ollut enempää. Keräsin siis kaikki pätkät, tein niistä listan ja jonkin aikaa pähkäiltyäni ja sommiteltuani sain pätkittyä ja liitettyä (muistaakseni viidestä pätkästä) sellaisen yhdistelmän, että se vastasi sitä ensin tehtyä sukkaa. Ja nämä liitokset tein sillä ”Russian join” -tekniikalla jo ihan päättelykeijuakin ajatellen; ilman tätä tekniikkaa keijua tuskin tämän vuoden puolella olisi näkynyt !!

Tällä hetkellä siis kolmet sukat valmiina, ja kaikki lähdössä jossain vaiheessa johonkin hyväntekeväisyyteen.
Puikoilla majailee nyt Kukkaketo Anemonesta ja Päivänkakkarasta parin ensimmäset sukat lähes valmiina, sekä Seiskaveikasta varren verran tehtynä miesten sukkaa, mutta sovitusjalka majailee parinsadan kilsan päässä, joten se saattaa jäädä lokakuun aikana UFOksi.
Päättelykeiju lupasi tulla piipahtamaan vielä viikon päästä, joten täytyy yrittää saada sille vielä hommia, eli kukat odottavat…

lankamariio

Pikkusukat

Lasten sukat kokoa 30 : Langat Online supersock ja valkoinen Nalle yhteensä 42 gr-Puikot nro 2.5 bambut. - Tuiki tavalliset perussukat vahvistetulla kantapäällä ja sädekavennuksella.- Vain vähän sain näillä sukilla pienennettyä vuosikertalankakoriani,mutta hyvä niinkin.

Ruskot

Nämä sukat ottivat aikansa. Malli Novitan uudesta sukkalehdestä. Sukkien tekoprojektista lisää täällä.

sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Lisää latoon!

Eli kahdet sukat on valmistuneet täältä minun suunnalta.

Ensinnä Juna-sukat pienelle Pyry pojalle:


Ja toisena ihanat pinkit sukat työkaverille:


Tällä hetkellä minun oma sato näyttää tältä:

Aikuisten sukat: 3
Säärystimet: 1
Lasten sukat: 1

-tayl0r

Neljäs pari sukkasatoon

Tässä on kutomani sukat miehelle kokoa 44. Puikot kokoa 4,5. Lankana Satu ja 7 veljestä.
Lisää blogissa :)

Sukkia kahdelta viikolta

Viime viikon laskentaan en ehtinyt raportoida sukkiani, mutta laitan ne nyt tähän.
Novitan 7-veljeksestä sukka-siskokset kokoa 38-39: oikeanpuoleisiin pikkusiskoihin kului lankaa 93 g ja vasemmanpuoleisiin isosiskoihin gramma enemmän eli 94 g. Puikoilla 3,5
Pirenan kiekurakuviolla koristettu tummanharmaa villasukka ja punainen koriste on puuhelmi. Saa nähdä miten käytännöllinen helmikoriste on sukanvarressa. Lankana Novitan 7-veljestä ja turkoosi lanka Gjestalin Jannea: lankaa kului 97 g, koko 39.
 Tälle päivälle valmistuivat punaiset huovutetut tossut jouluksi. Malli Novitalta ja lanka Dropsin Eskimo ja Novitan Huopanen. Lankaa kului 281 g ja koko taitaa olla noin 40. Toisesta tossusta tuli vähän suurempi kuin toisesta, mutta eikös meillä yleensä toinen jalka olekin suurempi?

Sinertävää saalista

Kummipojan joululahjasukat valmistuivat Lankamaailman kaupanpäällis-langasta:)
Mutta bloggeri ei jostain syystä anna enää lisätä kuvaa...omaan blogiin sen onnistuin kyllä liittämään, joten sinne sitten vaan! Se olisi sitten viides pari valmis:) Ja aikaakin on vielä...

PS.Koitan lisätä kuvan myöhemmin tännekin.

Langanlopuista nämäkin sukat

Miesten sukat kokoa 43 : Langat Novitan Jussi ja 7Veljestä yhteensä 109 gr. Puikot nro 3.5 bambut. Perussukat yksinkertaisella kantapäällä.




Lasten sukat kokoa 36 : Lanka teeteen Pallas 61 gr.Puikot nro 3 bambut. - Perussukat yksinkertaisella kantapäällä.


Nämä molemmat sukkaparit menevät joulunajan hyväntekeväisyystarkoituksiin.